понедељак, 11. фебруар 2019.

Poziv na internacionalnu solidarnost protiv nacizma!


Dragi prijatelji i drugovi, u februaru 2019. godine, još jednom, šesnaestu godinu zaredom, Sofijske ulice će postati arena međunarodnog neonacističkog okupljanja Lukovmarša. Antifa Sofija vas poziva da podržite kontra protest "No nazis on our streets", koji će se održati 16.02.2019.
link eventa ( https://www.facebook.com/events/581018205659424 ). Od velikog je značaja internacionalna solidarnost i pomoć u borbi protiv najvećeg zla dvadeset prvog veka, koja se sve više "povampiruje" i krije  iza raznih maski nacionalizma i patriotizma šireći nacističku i fašističku bolest među ljudima. 

Ko je bio general Lukov i zašto se baš ovaj marš naziva Lukovmarš?
Lukovmarš je klasični fašistički pečat sa stotinama učesnika koji se održava svake godine u februaru od 2003 godine, u znak sećanja na nacističkog generala, političara i ministra Hristo Lukova (1887-1943), pristalica nacističke nemačke kojeg je ubila Violeta Iakova pripadnica antifašističkog otpora u Sofiji (1942-1943). Lukov je bio vođa nacističke organizacije Savez nacionalnih bugarskih legija koja je u logore smrti u Nemačkoj slala Jevreje, Rome i ostale nacionalne manjine.

Pre šesnaest godina lik Lukova izvučen je sa smetlišta istorije od strane raznih nacističkih i fašističkih organizacija i od tada se odvija marš u njegovu čast. Dok država i policija zajedno dozvoljavaju jačanje desnog ekstremizma u Bugarskoj, tako da je i ove godine marš dozvoljen. Mnoge formalne i neformane grupe koje stoje iza protesta čine većinu ektremno desnih organizacija koje su poznate po napadima na migrante, lgbt populaciju i nacionalne manjine.

Prošlogodišnji Lukovmarš:https://www.youtube.com/watch?v=w50NFhdBUcA

Zašto je internacionalna podrška od velikog značaja?
Antimigraciona retorika i strah od „talasa“ migranata koji “okupiraju” Evropu pretvaraju mainstream politiku u sklonište za rasizam, nacionalizam i ksenofobiju. Ultracionalisti su osvojili većinu u parlamentu u zemljama kao što su Bugarska, Mađarska, Austrija, Češka i Poljska. U drugim zemljama, kao što je Nemačka, imaju više nego ikada glasova i podrške. Parlamentarne i vanparlamentarne nacističke organizacije širom Evrope ujedinjuju se protiv migranata, susreću se, marširaju zajedno, održavaju konferencije i pokazuju “belu međunarodnu solidarnost” više nego ikada da “zaštite Europu” kako tvrde. To je evidentno u poslednje vreme broj stranih pristalica Lukovmarsha, među kojima su:
Terre et peuple, francuska nacistička organizacija: www.terreetpeuple.com
Španske falange, naslednici partije koja je odgovorna za fašistički režim Francisca Franca u Španiji u ubijanje i proterivanje preko milion političkih neistomišljenika - www.lafalange.org
Nacionalno-demokratska partija Nemačke (NPD), konceptualni naslednik Nacionalsocijalističke nemačke radničke partije - www.npd.de Die Rechte, krajnje desna, ultranacionalistička stranka, koju su stvorili članovi bivše NPD - https://die-rechte.net/ Der III. Veg, samoproglašena Nacional Socijalistička partija, takođe kreirana od strane bivših članova NPD - http://der-dritte-veg.info/
Hrvatska neofašistička stranka – www.hcsp.hr
Italijanska neofašistička stranka "Casa Pound" - www.casapounditalia.org Evropska akcija, pokret za ujedinjenu i etnički čistu Evropu - www.europaeische-aktion.org
Ruski imperijalni pokret - www.rusimperia.info
Nordijski front, skandinavski nacistički pokret uglavnom aktivan u Švedskoj - www.nordfront.se
Nacionalni preporod Poljske, antisemitska fašistička partija
Mađarski nacionalisti i članovi pan-evropskog identitetskog pokreta

Lukovmarš je odličan primer liberalnokapitalističke politike koja je popularana danas u svetu. Odobravanje ovakvog marša od strane države je direktna podrška neonacizmu i fašizmu kao najboljem oružju države i kapitalizma.

Zato je od velikog značaja internacionalna podrška svih antifašista kako bi digli svoj glas protiv najvećeg civilizacijskog zla.

(https://www.youtube.com/watch?v=Q6W4Qvvjyd – prošlogodišnji kontraprotes)





Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.