уторак, 5. децембар 2017.

Solidarnost sa Kolektivnom odbranom stanara!

"Već godinama izvršiteljski klan vladajuće mafije hara našom zemljom. Stotine porodica širom Srbije izbačeno je od strane plavokošuljaških bandi iz svojih domova. Kolektivna odbrana stanara je samoorganizacioni mehanizam uspostavljanja i izgradnje mreža uzajamne pomoći među osiromašenima, besnima, obespravljenima i obeshrabrenima, bolesnima i izmučenima, i svim ostalim pripadnicima opljačkane i isponižavane radničke klase Srbije.
Represija nad članovima i prijateljima KOS-a reakcija je državno-izvršiteljske bagre na postavljanje od strane naroda prepreka na putu državne pljačke. Još od osnivanja i prvih uspešnih odbrana porodica koje su se našle na meti izvršitelja od policijske agresije, naši borci su pod stalnom pratnjom i pretnjom potkazivača, špijuna, inspektora i fašista sa državnim značkama. Neretki slučajevi čekanja naših članova ispred stanova, presretanja i maltretiranja na ulici u svakodnevnim uobičajenim okolnostima jasno su nam pokazali da smo na dobrom putu već mesecima unazad. Put dobra, jednakosti i solidarnosti večno je praćen državnom represijom u tvrđavama zla, hijerarhije i konkurencije. Oni koji se vode parolom da je "čovek čoveku vuk" ne mogu se prema ljudima oko sebe ponašati drugačije nego psi.
Represija nad članovima i članicama KOS-a dobila je novi i viši nivo u prekršajnim sudskim postupcima koje je policija pokrenula protiv nas. Bedni izgovori na koje se ovi napadi pozivaju, kao što su izmišljeno "nenošenje lične karte" ili isto tako izmišljeno "vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti", pored sve komičnosti tih "opisa događaja", uvod su u planirana krivična gonjenja, koja osnaženi i inspirisani borbom, sa osmesima pravednika na licima očekujemo.
Za ponedeljak, 4. decembar, zakazano je saslušanje dvojice članova KOS-a, noptuženih i protivpravno već "okrivljenih" za delo vređanja pomoćnika izvršitelja i policijskog komandira, uz prekršaj "nenošenja liče karte" u neosnovanoj akciji legitimisanja okupljenih ljudi na deložaciji porodice Terek u junu ove godine, za koji čak ne postoji ni zapisnik o privođenju radi utvrđivanja identiteta lica koje je učinilo prekršaj u ovakvom izmišljenom slučaju. I pored sve neosnovanosti i nelogičnosti optužbe koja je sastavljena sa toliko nepravilnosti i propusta, očekujemo da će naši članovi biti osuđeni na visoke novčane kazne kao pokušaj države da ekonomski slomi narodno samoorganizovanje nanoseći mu ogromne neočekivane izdatke iznuđene pod pretnjom zatvorskog kazamata. Svim haračlijama poručujemo da ćemo ih dočekati kao što su naši preci dočekivali sve okupatorske državne haračlije vekovima unazad."

SOLIDARNO SA SABORCIMA! DO KONACNE POBEDE!
PROTIV DRŽAVE I KAPITALIZMA!

Antifa Vranje

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.